Nederland beloont provinciale helden met gratis ijs

In alle twaalf provincies van Nederland deelt Ben & Jerry’s op 9 april gratis ijs uit. Uit ruim tweeduizend aanmeldingen zijn nu per provincie de winnaars van de Free Cone Day bekend!

04 APRIL 2013
Samenvatting
In alle twaalf provincies van Nederland deelt Ben & Jerry’s op 9 april gratis ijs uit. Uit ruim tweeduizend aanmeldingen zijn nu per provincie de winnaars van de Free Cone Day bekend!

Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar een Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. Deze keer nomineerden de fans van Ben & Jerry’s zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. De afgelopen weken stroomden de aanmeldingen via Facebook en Twitter binnen. Nu zijn de winnaars in alle provincies bekend!

 

In elke provincie een Free Cone Day

In elke Nederlandse provincie komt Ben & Jerry’s dinsdag 9 april gratis ijs uitdelen. Zo worden in Groningen de patientjes van het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis op een lekker ijsje getrakteerd. In Zuid-Holland wonnen de medewerkers van restaurant Happietaria Leiden de Free Cone Day. Dit tijdelijke restaurant, waarvan de opbrengsten naar een waterproject in Afghanistan gaan, wordt geheel vrijwillig door studenten gerund. De Zeeuwen stemden met veel enthousiasme op de inwoners van het dorpje Kats. Het dorp kreeg een wild card van Ben & Jerry’s, om ze een hart onder de riem te steken in hun strijd voor behoud van de dorpsschool en de dorpsgemeenschap. Allemaal helden dus! Ook de winnaars uit de andere provincies hebben met recht een extraatje verdient. Op 9 april komt Ben & Jerry’s de ijsjes uitdelen. Via www.ben-jerry’s.nl is meer informatie te vinden over alle winnaars.

 

Iets terugdoen voor de fans en de samenleving

Ben & Jerry’s organiseren al sinds het eenjarig jubileum van de eerste ijswinkel in 1979 Free Cone Days. De eerste Free Cone Day vond plaats in de stad waar de eerste Ben & Jerry’s winkel was gevestigd, het Amerikaans Burlington. Het was voor de oprichters Ben & Jerry een mooie manier om haar fans te bedanken en om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap die hun zaak in stand hield door het eten van hun ijs. Die eerste Free Cone Day bleek een succes. De hele stad liep uit om samen te genieten van het gratis ijs. Ouderen, jongeren, zakenmensen en straatwerkers. Zowel Ben als Jerry waren uitgeput van het ijsscheppen op het eind van de dag, maar ze hadden een fantastische dag. Daarom besloten ze om voortaan elk jaar een Free Cone Day te organiseren, want oprichter Ben zei altijd dat een bedrijf iets terug moet geven aan de gemeenschap waar het haar bestaan aan te danken heeft. Omdat de ijswinkel in Burlington is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend ijsmerk, organiseert Ben & Jerry’s nu elk jaar op 9 april Free Cone Day over de hele wereld.

Bekijk in deze video het verhaal achter Free Cone Day!

                   

Op http://press.benjerry.nl staan hoge resolutie foto’s voor persgebruik en de video met het verhaal achter Free Cone Day.

Afbeeldingen
Over Ben & Jerry's Nederland

Wij willen niet alleen het allerlekkerste ijs maken, maar vooral op de allerbest mogelijke manier! 

Zoals Ben zegt: “een bedrijf heeft een verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap waarin het onderneemt”. Wij vinden het even belangrijk om als bedrijf maatschappelijke en milieuveranderingen teweeg te brengen als om de beste ingrediënten te vinden voor ons ijs. Zo halen we onze ingrediënten wanneer mogelijk bij producenten en leveranciers die onze waarden delen. Dat kan gaan van vrije uitloop eieren tot duurzaam geproduceerde zuivel en tot ingrediënten die gegarandeerd afkomstig zijn uit de eerlijke handel.

Overigens is een beroemde uitspraak van Jerry: If it ain’t FUN why do it? Dus blijven wij voor jou vooral te gekke smaken maken met de grootste chunks, lekkerste swirls en raarste combinaties. Enjoy! 

berichten