Info
Gepubliceerd op: 9 april 2013
Pitch
10.000 gratis ijsjes voor provinciale helden op Free Cone Day https://pr.co/p/000xb8
Samenvatting
De fans van Ben & Jerry’s nomineerden dit jaar zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar een Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. De afgelopen weken stroomden de aanmeldingen voor de provinciale helden via Facebook en Twitter binnen. Vandaag was het eindelijk zover: Free Cone Day!
Details

“De meeste kinderen verblijven hier voor langere tijd, en komen niet vaak van de afdeling. Voor hun is dit dus fantastisch,” aldus een medewerker van het Groningse ziekenhuis UMCG. De fans van Ben & Jerry’s nomineerden dit jaar zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar een Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. De afgelopen weken stroomden de aanmeldingen  voor de provinciale helden via Facebook en Twitter binnen. Vandaag was het eindelijk zover: Free Cone Day! In alle twaalf provincies deelde Ben & Jerry’s gratis ijs uit aan de uitverkoren helden en heldinnen.

 

Vandaag in elke provincie een Free Cone Day

In elke Nederlandse provincie kwam Ben & Jerry’s vandaag gratis ijs uitdelen. Zo werd in Groningen de patientjes van het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis op een lekker ijsje getrakteerd. In Arnhem werd eigenaar van fietsenwinkel Jasper Meijerink in het zonnetje gezet. Held Jasper: “Ik vind het heel leuk dat ik juist deze wedstrijd gewonnen heb. Ik kocht Ben & Jerry’s al toen het alleen nog in de natuurwinkel verkocht werd. Ik voel me verbonden met Ben & Jerry’s in hoe ik onderneem: verantwoord en met oog voor de sociale omgeving, zonder houtje-touwtje en geitenwollen-sokken te worden.” De Zeeuwen stemden met veel enthousiasme op de inwoners van het dorpje Kats. Het dorp kreeg een wild card van Ben & Jerry’s, om ze een hart onder de riem te steken in hun strijd voor behoud van de dorpsschool en de dorpsgemeenschap. Allemaal helden dus! Ook de winnaars uit de andere provincies hebben met recht een extraatje verdiend. Vanavond doet Ben & Jerry’s nog de Happietaria aan in Leiden, die zich inzet voor Afghanistan, de kittenopvang in Lelystad en het zwembad De Zwaoi in Valthermond, die door actie van de buurt open kon blijven.

 

Iets terugdoen voor de fans en de samenleving

Ben & Jerry’s organiseren al sinds het eenjarig jubileum van de eerste ijswinkel in 1979 Free Cone Days. De eerste Free Cone Day vond plaats in de stad waar de eerste Ben & Jerry’s winkel was gevestigd, het Amerikaans Burlington. Het was voor de oprichters Ben & Jerry een mooie manier om haar fans te bedanken en om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap die hun zaak in stand hield door het eten van hun ijs. Die eerste Free Cone Day bleek een succes. De hele stad liep uit om samen te genieten van het gratis ijs. Ouderen, jongeren, zakenmensen en straatwerkers. Zowel Ben als Jerry waren uitgeput van het ijsscheppen op het eind van de dag, maar ze hadden een fantastische dag. Daarom besloten ze om voortaan elk jaar een Free Cone Day te organiseren, want oprichter Ben zei altijd dat een bedrijf iets terug moet geven aan de gemeenschap waar het haar bestaan aan te danken heeft. Omdat de ijswinkel in Burlington is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend ijsmerk, organiseert Ben & Jerry’s nu elk jaar op 9 april Free Cone Day over de hele wereld.

           

Op http://press.benjerry.nl staan hoge resolutie foto’s voor persgebruik en de video met het verhaal achter Free Cone Day.

Citaten
“Ik vind het heel leuk dat ik juist deze wedstrijd gewonnen heb. Ik kocht Ben & Jerry’s al toen het alleen nog in de natuurwinkel verkocht werd. Ik voel me verbonden met Ben & Jerry’s in hoe ik onderneem: verantwoord en met oog voor de sociale omgeving, zonder houtje-touwtje en geitenwollen-sokken te worden.”