Noord-Brabanders belonen Solar Team Eindhoven met gratis ijs.

Free Cone Day van Ben & Jerry’s voor studenten van het Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven.

09 APRIL 2013
Samenvatting
Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar een Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. Deze keer nomineerden de fans van Ben & Jerry’s zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. In Noord-Brabant hebben de studenten van Solar Team Eindhoven de Free Cone Day gewonnen. En daarom kwam Ben & Jerry’s vandaag bij hen op bezoek... met lekker veel ijs!

Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar een Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. Deze keer nomineerden de fans van Ben & Jerry’s zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. In Noord-Brabant hebben de studenten van Solar Team Eindhoven de Free Cone Day gewonnen. En daarom kwam Ben & Jerry’s vandaag bij hen op bezoek... met lekker veel ijs!

Free Cone Day bij Technische Universiteit Eindhoven

Solar Team Eindhoven is een team van 22 enthousiaste studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Samen werken zij aan een doel: het ontwikkelen van elektrische personenauto’s die deels op zonne-energie rijden. Ook dit jaar doen zij weer mee aan de World Solar Challenge, waar ze willen laten zien dat een praktische, elektronische auto niet iets is van de verre toekomst. Parttime-lid Jessica Vermeer gaf het Solar Team Eindhoven op. Jessica: “Het Solar Team probeert altijd grenzen te verleggen. Bovendien heb ik de beste teamgenoten die ik me maar kan wensen.” Noord-Brabant heeft enthousiast op het Solar Team gestemd via Facebook en Twitter en dus kwam Ben & Jerry’s vandaag bij hen op de Technische Universiteit Eindhoven langs om een uur lang gratis ijs uit te delen.

Het hele Solar Team was met de auto’s naar de Free Cone Day gekomen. De stemming was bijzonder goed. Er werd muziek gedraaid en de mensen gingen uit hun dak. Een bezoeker: “Ik heb hier wel een uur op zitten wachten!” In totaal zijn er ruim 600 gratis ijsjes uitgedeeld aan de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

 

Iets terug doen voor de fans en de samenleving

Ben & Jerry’s organiseren al sinds het eenjarig jubileum van de eerste ijswinkel in 1979 Free Cone Days. De eerste Free Cone Day vond plaats in de stad waar de eerste Ben & Jerry’s winkel was gevestigd, het Amerikaans Burlington. Het was voor de oprichters Ben & Jerry een mooie manier om haar fans te bedanken en om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap die hun zaak in stand hield door het eten van hun ijs. Die eerste Free Cone Day bleek een succes. De hele stad liep uit om samen te genieten van het gratis ijs. Ouderen, jongeren, zakenmensen en straatwerkers. Zowel Ben als Jerry waren uitgeput van het ijsscheppen op het eind van de dag, maar ze hadden een fantastische dag. Daarom besloten ze om voortaan elk jaar een Free Cone Day te organiseren, want oprichter Ben zei altijd dat een bedrijf iets terug moet geven aan de gemeenschap waar het haar bestaan aan te danken heeft. Omdat de ijswinkel in Burlington is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend ijsmerk, organiseert Ben & Jerry’s nu elk jaar op 9 april Free Cone Day over de hele wereld.

Op http://press.benjerry.nl staan hoge resolutie foto’s voor persgebruik en de video met het verhaal achter Free Cone Day.

Citaten
"“Het Solar Team probeert altijd grenzen te verleggen. Bovendien heb ik de beste teamgenoten die ik me maar kan wensen.”" Jessica Vermeer
"“Ik heb hier wel een uur op zitten wachten!”" Een bezoeker
Afbeeldingen
Over Ben & Jerry's Nederland

Wij willen niet alleen het allerlekkerste ijs maken, maar vooral op de allerbest mogelijke manier! 

Zoals Ben zegt: “een bedrijf heeft een verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap waarin het onderneemt”. Wij vinden het even belangrijk om als bedrijf maatschappelijke en milieuveranderingen teweeg te brengen als om de beste ingrediënten te vinden voor ons ijs. Zo halen we onze ingrediënten wanneer mogelijk bij producenten en leveranciers die onze waarden delen. Dat kan gaan van vrije uitloop eieren tot duurzaam geproduceerde zuivel en tot ingrediënten die gegarandeerd afkomstig zijn uit de eerlijke handel.

Overigens is een beroemde uitspraak van Jerry: If it ain’t FUN why do it? Dus blijven wij voor jou vooral te gekke smaken maken met de grootste chunks, lekkerste swirls en raarste combinaties. Enjoy! 

berichten