Zuid-Hollanders belonen de studentenvrijwilligers van restaurant Happietaria Leiden met gratis ijs.

Free Cone Day van Ben & Jerry’s voor studentenvrijwilligers van restaurant Happietaria.

10 APRIL 2013
Samenvatting
Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. Deze keer nomineerden de fans van Ben & Jerry’s zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. In Zuid-Holland wonnen de studentenvrijwilligers van restaurant Happietaria de Free Cone Day. En daarom kwam Ben & Jerry’s vandaag bij hen op bezoek... met lekker veel ijs!

Sinds 1979 organiseert Ben & Jerry’s ieder jaar Free Cone Day om haar trouwste fans te bedanken met gratis ijs. Deze keer nomineerden de fans van Ben & Jerry’s zelf een lokale held of helden, die het wel verdienen om met een lekker ijsje in het zonnetje te worden gezet. In Zuid-Holland wonnen de studentenvrijwilligers van restaurant Happietaria de Free Cone Day. En daarom kwam Ben & Jerry’s vandaag bij hen op bezoek... met lekker veel ijs!

 

Free Cone Day in restaurant Happietaria Leiden

Happietaria-restaurants zijn tijdelijke restaurants die geheel vrijwillig door studenten worden opgezet en gerund. De opbrengsten van de restaurants gaan naar het goede doel. Happietaria Leiden, dat door studente Pascalle Tamis werd opgegeven voor een Free Cone Day, zet zich in voor Afghanistan. Met het restaurant willen de studentenvrijwilligers minimaal 30.000 euro ophalen voor waterprojecten in het door conflict geteisterde land. Pascalle: ‘Happietaria is een geweldig initiatief en draait volledig op vrijwilligers. Al dat harde werken moet zeker beloont worden met een lekker ijsje!’ Zuid-Holland heeft enthousiast op het de studenten van Happietaria gestemd via Facebook en Twitter en dus kwam Ben & Jerry’s vandaag bij het restaurant in Leiden langs om een uur lang gratis ijsjes uit te delen.

De stemming bij Happietaria was bijzonder goed. Ruim voor de start om 20.00 uur hadden vele fans van Ben & Jerry’s zich al op de stoep voor het restaurant verzameld. Onder hen ook Pascalle. Zij vond het geweldig dat de Free Cone Day in Leiden was. Ook Mirjam Roukema van Happietaria en gastvrouw van de avond, was erg enthousiast: ‘Wij vinden het heel bijzonder dat Ben & Jerry’s bij ons op bezoek is. Onze vrijwilligers in het restaurant zetten zich keihard in om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast willen we mensen er op wijzen hoe goed we het eigenlijk in Nederland hebben. Ik denk dat de actie van Ben & Jerry’s hier heel goed bij past’. Ruim 600 ijsjes hebben we in Leiden mogen uitdelen.

 

Iets terug doen voor de fans en de samenleving

Ben & Jerry’s organiseren al sinds het eenjarig jubileum van de eerste ijswinkel in 1979 Free Cone Days. De eerste Free Cone Day vond plaats in de stad waar de eerste Ben & Jerry’s winkel was gevestigd, het Amerikaans Burlington. Het was voor de oprichters Ben & Jerry een mooie manier om haar fans te bedanken en om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap die hun zaak in stand hield door het eten van hun ijs. Die eerste Free Cone Day bleek een succes. De hele stad liep uit om samen te genieten van het gratis ijs. Ouderen, jongeren, zakenmensen en straatwerkers. Zowel Ben als Jerry waren uitgeput van het ijsscheppen op het eind van de dag, maar ze hadden een fantastische dag. Daarom besloten ze om voortaan elk jaar een Free Cone Day te organiseren, want oprichter Ben zei altijd dat een bedrijf iets terug moet geven aan de gemeenschap waar het haar bestaan aan te danken heeft. Omdat de ijswinkel in Burlington is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend ijsmerk, organiseert Ben & Jerry’s nu elk jaar op 9 april Free Cone Day over de hele wereld.

                       

Op http://press.benjerry.nl staan hoge resolutie foto’s voor persgebruik en de video met het verhaal achter Free Cone Day.

Citaten
"‘Happietaria is een geweldig initiatief en draait volledig op vrijwilligers. Al dat harde werken moet zeker beloont worden met een lekker ijsje!’" Pascalle Tamis
"‘Wij vinden het heel bijzonder dat Ben & Jerry’s bij ons op bezoek is. Onze vrijwilligers in het restaurant zetten zich keihard in om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast willen we mensen er op wijzen hoe goed we het eigenlijk in Nederland hebben. Ik denk dat de actie van Ben & Jerry’s hier heel goed bij past’" Mirjam Roukema
Afbeeldingen
Over Ben & Jerry's Nederland

Wij willen niet alleen het allerlekkerste ijs maken, maar vooral op de allerbest mogelijke manier! 

Zoals Ben zegt: “een bedrijf heeft een verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap waarin het onderneemt”. Wij vinden het even belangrijk om als bedrijf maatschappelijke en milieuveranderingen teweeg te brengen als om de beste ingrediënten te vinden voor ons ijs. Zo halen we onze ingrediënten wanneer mogelijk bij producenten en leveranciers die onze waarden delen. Dat kan gaan van vrije uitloop eieren tot duurzaam geproduceerde zuivel en tot ingrediënten die gegarandeerd afkomstig zijn uit de eerlijke handel.

Overigens is een beroemde uitspraak van Jerry: If it ain’t FUN why do it? Dus blijven wij voor jou vooral te gekke smaken maken met de grootste chunks, lekkerste swirls en raarste combinaties. Enjoy! 

berichten